Drie aanhoudingen na schietincident Dadeltuin Rotterdam

Drie aanhoudingen na schietincident Dadeltuin Rotterdam

Op donderdagmiddag, om ongeveer 14:17 uur vond er een schietincident plaats aan de Dadeltuin in Rotterdam. Getuigen hadden gezien en gehoord dat er door een man meerdere malen werd geschoten en dat die daarna in een personenauto sprong en wegreed. Toen agenten een onderzoek instelden troffen zij geen verdachte of gewonde personen aan. Wel werd er een vuurwapen gevonden en een kogelhuls. Op de Dadeltuin werden sporen veiliggesteld en ook getuigen gehoord. Zodoende werd ook het kenteken van de vluchtauto bij de politie bekend.

Later die dag, om ongeveer 18:10 uur werd dat kenteken door ANPR opgemerkt bij de Maastunnel. Verschillende politie-eenheden werden ingezet en op de Burg. Meinenszlaan kwam de auto tot stilstand. Twee mannen renden weg maar na een korte achtervolging kon één van hen, een 33-jarige Rotterdammer, worden aangehouden. De andere twee inzittenden, vrouwen van 24- en 26 jaar oud, werden middels een zogenaamde BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) uit de auto gehaald en aangehouden. De auto en het vuurwapen zijn in beslag genomen.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen van het schietincident aan de Dadeltuin. Heeft u iets gezien of weet u iets dat de politie kan helpen in het onderzoek, neemt u dan contact op met de politie eenheid Rotterdam, via telefoonnummer 0900-8844 of via ‘M’ Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.