Drie aanhoudingen na melding vuurwapen Vlaardingen

Drie aanhoudingen na melding vuurwapen Vlaardingen

Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag drie jongens aangehouden in Vlaardingen nadat er een melding binnen was gekomen dat het groepje in het bezit zou zijn van een vuurwapen.

Een getuige maakte de melding nadat hij had gezien dat er een voorwerp dat op een vuurwapen leek uit de kleding van één van de jongens was gevallen. De melding kwam binnen rond 02:45 uur en sprak over een groepje van vijf personen. Direct werden meerdere eenheden richting de Van Hogendorplaan in Vlaardingen gestuurd. Bij het zien van de politie sloegen de jongens op de vlucht en zetten de agenten per auto en te voet de achtervolging in om de jongens in de kraag te vatten.

De zoekactie van de agenten resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van de drie jongens, respectievelijk 15, 16 en 17 jaar oud allemaal afkomstig uit Vlaardingen. Bij het fouilleren van de jongens werd een grote zak met munitie voor een balletjespistool aangetroffen. Een politiehond vond korte tijd later het balletjespistool en een patroonhouder in de struiken.

Tijdens de achtervolging van een vierde persoon heeft de politie een waarschuwingsschot gelost. De jongen bleef op de vlucht, ook na diverse keren waarschuwen en aanroepen door de politie. Zelfs na het lossen van een waarschuwingsschot stopte deze jongen zijn vlucht niet, de jongen wist uiteindelijk te ontkomen. De politie zet het onderzoek naar de identiteit van deze persoon voort.