Drie aanhoudingen in onderzoek vuurwapenhandel

Drie aanhoudingen in onderzoek vuurwapenhandel

De politie heeft onlangs drie personen aangehouden in een onderzoek naar vuurwapenhandel. Tijdens boekingen werden 10 alarmpistolen, munitie en materiaal om de wapens om te bouwen naar werkende vuurwapens aangetroffen.

De zoektocht naar vuurwapens maakt deel uit van een grootschalig onderzoek naar een groep criminelen die er van wordt verdacht om in wisselende samenstellingen schuldig te hebben gemaakt aan verschillende schietpartijen, vooral op Rotterdam zuid.

Twee verdachten, Rotterdammers van 26 en 28 jaar zijn donderdag 29 juni in Rotterdam aangehouden. Op het moment van hun aanhouding waren ze in het bezit van 10 wapens, waarvan het vermoeden bestaat dat ze deze om wilde bouwen. Na de aanhouding werden er door de politie meerdere boekingen gehouden in onder meer Rotterdam Vreewijk, Bospolder, Beverwaard en het Nieuwe Westen. Bij deze boekingen werden munitie en materialen om wapens om te bouwen aangetroffen. Op dinsdag 4 juli vond een derde aanhouding plaats. Ook deze verdachte wordt verdacht van de handel in vuurwapens. Hij werd in zijn woning in Beverwaard aangehouden.