Drie aanhoudingen en een vuurwapen bij controle Grondherendijk Rotterdam

Drie aanhoudingen en een vuurwapen bij controle Grondherendijk Rotterdam

Agenten die een verdachte van een eerdere achtervolging herkenden, stuitten bij toeval op een vuurwapen toen zij de auto van een vriend van de verdachte controleerden. Drie Rotterdammers van 19, 20 en 25 jaar zijn aangehouden. Surveillerende agenten zagen op de Grondherendijk een groep van ongeveer acht personen staan. Bij de groep stond ook een scooter die de agenten herkenden van een eerdere achtervolging. De agenten besloten daarop de personen in de groep te controleren. Een van de leden van de groep weigerde zijn legitimatie te laten zien, sprong op de genoemde scooter en probeerde te vluchten. Een agent bracht de scooterrijder ten val, waarna deze kon worden aangehouden.

Een andere persoon in de groep probeerde in een auto weg te komen, maar deze persoon kon even verderop, op de Wolphaertsbocht, staande worden gehouden. Omdat de bestuurder geen identiteitsbewijs kon tonen, werd ook hij aangehouden. Bij de verdere controle van de auto troffen de agenten een alarmpistool aan.

Tot slot werd nog een derde persoon uit de groep, die zich eveneens niet kon legitimeren, aangehouden. Alle verdachten zijn overgebracht naar het bureau. De bestuurder van de auto zit nog vast, de twee andere verdachten zijn heengezonden.