Douane vindt 4128 kilo drugs in vier dagen in Rotterdamse Haven

De douane heeft in vier dagen tijd een grote partij drugs aangetoffen in diverse containers in de Rotterdamse haven. De straatwaarde van de drugs wordt geraamd op liefst 309 miljoen euro.

Op zaterdag 13 december werd de eerste partij drugs aangetroffen. De partij woog 208 kilo en zat verstopt in een lege container. De zeehavenpolitie en douane hebben naar aanleiding van die drugsvondst vier verdachten aangehouden: twee Rotterdammers van 19 en 22 jaar, een Amsterdammer van 28 jaar en een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De officier van justitie heeft bepaald dat zij 14 dagen langer blijven vastzitten.

In een container met bananen uit Ecuador werd op diezelfde dag nog een partij drugs van 2371 kilo aangetroffen. Op maandag werd een partij drugs van één kilo aangetroffen, en gisteren zijn twee partijen drugs aangetroffen van 42 en 1506 kilo. 

In totaal werd 4128 kilo drugs aangetroffen, grofweg het gewicht van een mannelijke Aziatische olifant. Het HARC-team (Hit And Run Cargo-team), een samenwerking tussen douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak in onderzoek. De drugs zijn vernietigd.