Douane vind 150 kilo cocaïne in blokken aluminium

Douane vind 150 kilo cocaïne in blokken aluminium

De Douane heeft begin februari vijf verdachte aangehouden op verdenking van de smokkel van cocaïne. Het betreft vijf mannen in de leeftijd van 33 t/m 50 jaar. Twee verdachten hebben de Colombiaanse nationaliteit en de overige drie komen uit Nederland.

De zaak kwam aan het rollen nadat de Douane begin januari 2018 drie containers met aluminiumblokken aantrof in de Rotterdamse haven. De herkomst van deze containers was Columbia. Het HARC-team startte hierop een onderzoek naar de ontvanger van de drugs. Een maand na de ontdekking bleken de containers vervoerd te zijn naar twee opslagbedrijven in Rotterdam en Zeeland.  De verdachte blokken werden vervolgens afgeleverd bij een bedrijf in  's Gravendeel.

Op vrijdagochtend 9 februari heeft de Douane een inval gedaan bij het bedrijfspand in 's Gravendeel. Bij deze inval werden de vijf verdachten aangehouden. In het pand werd een volledig ingerichte ruimte aangetroffen met apparatuur om de blokken en de drugs van elkaar te scheiden. Op het moment va de inval was men meerder machines met dit proces bezig. Tijdens de doorzoeking van het pand werden een Audi A4, een motor en diverse machines in beslag genomen.

Alle verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Vier verdachten zitten voorlopig nog vast, een vijfde is inmiddels vrij, maar blijft wel verdachte.