Dordt in Stoom van start gegaan

Dordt in Stoom van start gegaan

Vrijdagavond rond 19.45 uur gaven twee piloten van Red Sensation een spectaculaire vliegshow boven het drie rivierenpunt, en openden hiermee het traditionele evenement Dordt in Stoom, de 13e editie.

Vrijdagavond konden de bezoekers genieten van vlootschouw op de Merwede, de Noord en de Oude Maas. Tal van stoomschepen werden gepresenteerd, en kunnen bezocht worden. In de stad zelf kunnen bezoekers van het evenement onbeperkt reizen met diverse vervoersmiddelen. Te denken valt aan een stoomtrein of een oldtimerbus.

Zaterdag vanaf 22.00 uur 's avonds tot middernacht wordt de Wolwevershaven omgetoverd in een sprookjesachtige flaneerboulevard. Ook treden er nu diverse shantykoren op tijdens Stoom & Licht.

De Wolwevershaven is ingericht als een handelskade zoals in de 20/30-er jaren, wat goed tot uiting kwam in de film Kruimeltje , waarvan deels opnames zijn gedraaid in Dordrecht.

Ook dit jaar zullen veel schepen meedoen aan de stoomparade. Vanaf de Aardappelmarkt zullen de stoomschepen hun route varen naar het Otto Dickeplein.

De organisatie verwacht dit jaar ongeveer 250.000 bezoekers. Tot en met zondag bent u welkom.