Dood Belgische Stefaan Bogaerts nog niet opgelost

Dood Belgische Stefaan Bogaerts nog niet opgelost

Op 21 september 2017 werd de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts rond 21:20 uur doodgeschoten aan de Lisstraat in Spijkenisse.

De schietpartij vond destijds plaats tegenover een café waar regelmatig leden van de motorclub Caloh Wagoh kwamen. Deze motorclub wordt door justitie aangemerkt als een 'Outlaw Motorcycle Gang'. De motorclub is recent in beeld gekomen in diverse grote onderzoeken, waaronder aanslagen op De Telegraaf en Panorama en de moord op Reduan B., broer van een belangrijke kroongetuige. De politie onderzoek een scenario dat de motorclub ook bij de moord op Bogaerts betrokken is

Het betrokken café bestaat inmiddels niet meer, op het adres zit inmiddels een andere zaak gevestigd. Deze heeft niets met criminele activiteiten te maken en heeft ook geen banden met de motorclub.

Stefaan Bogaerts verdiende de kost met de handel in zeecontainers. Hij heeft in de loop van de tijd flinke schulden opgebouwd. De politie vermoed dat Bogaerts betrokken is geraakt bij drugshandel en dat een zakelijk conflict hem fataal is geworden. 

De daders van de schietpartij zijn na hun daad gevlucht in een zwarte BMW M5 Touring. De auto is 20 minuten later brandend aangetroffen aan de Achterzeedijk in Barendrecht. In het voertuig heeft de politie nog een aantal kledingstukken aangetroffen waarop men sporen van DNA heeft veiliggesteld.