Donderdag in 'Bureau Rijnmond’ op RTV Rijnmond

Donderdag in 'Bureau Rijnmond’ op RTV Rijnmond

Donderdag 16 juni a.s. zal politie en OM opnieuw de hulp vragen van de kijker van 'Bureau Rijnmond', in een poging 5 misdrijven op te lossen. ‘Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond dat elke donderdag wordt uitgezonden.

Overval Rozenburg .
Zondagochtend 5 juni jl is een tankstation aan de Tienmorgenseweg in Rozenburg overvallen door een jonge man. Een uitgebreid onderzoek in de omgeving leverde helaas niet het gewenste resultaat op. Maar na het bekijken van de beelden bleek wel dat de dader wel erg lijkt op de jongeman die op zaterdag 30 april om kwart voor zes ’s avonds een speelgoedwinkel in Vlaardingen overviel. Voor die zaak vroegen wij 2 juni al aandacht in Bureau Rijnmond.

Beatrixpark .
Maandagavond 30 mei overleed in het Schiedame Beatrixpark een 21-jarige jongeman uit Capelle na te zijn neergeschoten door een politieagent. Zoals te doen gebruikelijk wordt deze zaak onder leiding van een officier van justitie, onderzocht door de Rijksrecherche.Het onderzoek is in volle gang, en de Rijksrecherche heeft al met veel mensen gesproken. Maar het kan zijn dat er mensen in het park waren, of mensen die anderszins informatie hebben, met wie de Rijksrecherche nog niet heeft gesproken. In Bureau Rijnmond doet het Openbaar Ministerie dan ook een getuigenoproep.

Laan van Bol’es .
De Hoofdofficier van Justitie in Rotterdam looft een beloning uit van 7.500 euro in het onderzoek naar het dodelijk verkeersongeval op de Laan van Bol’es in Schiedam. Daarbij kwam op vrijdag 6 november 2015 een 21-jarige Schiedammer om het leven. Vorige week is al aandacht besteedt aan dit onderwerp en daar komen wij nu kort op terug. De politie doet opnieuw een oproep aan de kijkers van Bureau Rijnmond om informatie met ons te delen.

Brandstichting .
De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over de brand bij voetbalclub Zwarte Pijl in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 juni. De brand ontstond rond 04.00 uur in het gebouw van de voetbalclub aan de Prinsenlaan. Afgelopen zaterdag is door de forensische opsporing van de politie direct een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Hieruit blijkt dat er sprake is van brandstichting.

Overval Nieuwe Binnenweg .
Op 13 mei 2016 vond een gewapende overval plaats op een tabaksshop aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. De eigenaar van de shop werd in het kantoor van de shop bedreigd met een vuurwapen. De aangever was niet onder de indruk en joeg de overvaller uit de tabaksshop.

Overval erotische shop .
Op zaterdag 9 april ’s avonds is een erotische shop aan de Oostzeedijk in Rotterdam overvallen. Rond 21.40 wilde de eigenaar de kassa gaan opmaken toen twee mannen de winkel binnenstormden. Ze hadden hun gezicht bedekt en capuchons op. De voorste man had een vuurwapen, richtte dat op de eigenaar en eiste geld. De eigenaar gaf de kassalade en een blauw geldkistje af en de overvaller stopte dat in een meegebrachte rugtas. Toen gingen zij er vandoor. De politie toont beelden van de beide overvallers.

‘Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Bureau Rijnmond is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.