Donderdag in Bureau Rijnmond "RTV-Rijnmond"

Donderdag in Bureau Rijnmond "RTV-Rijnmond"

Donderdag 13 oktober zendt TV Rijnmond opnieuw ‘Bureau Rijnmond’ uit, het wekelijkse opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie. In deze aflevering vraagt de politie aandacht voor een aantal zaken en hoopt dat de kijker van ‘Bureau Rijnmond’ kan helpen bij het oplossen van deze misdrijven. In deze aflevering drie overvallen, een ernstige mishandeling en opnieuw aandacht voor een dodelijk schietincident.

Een overval op een 87-jarige vrouw in haar woning op de Rotterdamse Gaffelstraat vond plaats op 26 september. Het slachtoffer raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Ze maakt het naar omstandigheden nu weer redelijk. Politie en Openbaar Ministerie zijn er alles aan gelegen om deze zaak op te lossen.

Op 6 augustus werd supermarkt ‘Lian’ aan de Beukelsdijk in Rotterdam door drie mannen overvallen. Ze bedreigden het personeel en maken geld en sigaretten buit. De politie heeft inmiddels twee van de drie verdachten weten aan te houden. De derde is nog op vrije voeten. 

Gemaks- en tabakswinkel ’t Hoogvlietertje in Hoogvliet werd op 12 september doelwit van twee overvallers. Ook hier vormen sigaretten en geld de buit van de daders die het personeel met wapens bedreigden. De inzet van een politiehelikopter mocht niet baten, hopelijk kunnen de kijkers van Bureau Rijnmond het verschil maken.

De politie toont donderdag opnieuw beelden van een van de vier verdachten van betrokkenheid bij het schietincident in de vroege ochtend van woensdag 13 juli aan de Crooswijkseweg in Rotterdam. Bij het schietincident kwam een 35-jarige Rotterdammer om het leven. Sindsdien zijn 20 rechercheurs onafgebroken bezig met het onderzoek. Door het recherchewerk zijn inmiddels drie van de vier verdachten herkend. De politie is nu nog op zoek naar de identiteit van de vierde verdachte. De politie heeft nog niemand aangehouden. Vermoedelijk komt de groep mannen uit de regio Amsterdam.

Bureau Rijnmond is donderdagmiddag rond 17.20 uur te zien en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.