Donderdag in Bureau Rijnmond

Donderdag in Bureau Rijnmond

Politie en het Openbaar Ministerie brengen ook deze week weer misdrijven onder de aandacht van de kijkers van Bureau Rijnmond en vragen zodoende om tips en informatie over onder andere twee overvallen en een straatroof. Dit alles met maar één doel; het oplossen van misdrijven. 

Deze week in Bureau Rijnmond: 

Zaak 1: Op woensdag 9 december 2015 vond er een gewapende overval plaats op een medewerkster van de Plus-supermarkt gevestigd aan de Hoekenessestraat 64 in Dordrecht. De overval is al een half jaar geleden gepleegd en er is eerder al een man aangehouden die werd verdacht van een serie overvallen. Onderzocht is of hij ook verantwoordelijk kon worden gehouden voor deze overval. Dat bleek niet het geval en daarom deze oproep met de beelden van de overval. 

Zaak 2: De politie zoekt getuigen van een beroving op zondagavond 15 mei 2016 bij een tankstation aan de Melanchtonweg. Een 24-jarige vrouw werd daar beroofd van haar tas. Er zijn beelden van de daders. 

Zaak 3: Op 5 april 2016 om10:06 uur werd tabakswinkel in Rotterdam overvallen. De overvaller haalde een groot keukenmes uit zijn rechtermouw en liep daarmee dreigend richting de eigenaresse achter de balie. Hij gooide een plastic AH-tas naar de vrouw waar zij geld in moest doen. Ze vulde de plastic tas met wat geld uit de kassalade en gooide dat terug naar de overvaller. Na een schermutseling met de eigenaar en een klant, ging de overvaller er vandoor. Het mes en de buit achterlatend. 

Zaak 4: Het OM geeft de stand van zaken in het onderzoek naar een schietincident van een jaar geleden aan de Essenburgstraat in Rotterdam. Naar aanleiding daarvan is onder andere een grote reconstructie gehouden in een sporthal van de politie in Rotterdam. Een van de verdachten Sahin Sezer is nog voortvluchtig. Hij staat op de Nationale Opsporings Lijst. 

Zaak 5: Een klant kwam de zaak binnen en vroeg aan de medewerker achter de toonbank om de prijzen van de trouwjurken. Het ging de klant kennelijk allemaal niet snel genoeg en zij sloeg een medewerkster hard in het gezicht. Vervolgens liep de verdachte de winkel uit in de richting van de Zwart Janstraat in Rotterdam. 

Bureau Rijnmond is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Bureau Rijnmond is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op TV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.