Doe mee met Politie SMS-Alert

Doe mee met Politie SMS-Alert

In navolging van andere districten binnen politie Rotterdam-Rijnmond start de politie van district Oost nu ook met SMS-Alert. Burgers die in de postcodegebieden 2901 t/m 2909 en 3034, 3061 en 3062 wonen en werken en daarnaast ook een mobiele telefoon hebben, kunnen zich hiervoor aanmelden.

De politie gebruikt SMS-berichten om burgers snel op de hoogte te brengen van actuele veiligheidszaken die spelen in hun wijk. U, als burger, bent nu eenmaal de extra ogen en oren van uw eigen wijk en samen houden we het veilig.

De politie stuurt bijvoorbeeld berichten om mee uit te kijken naar de pleger van een misdrijf of een vermist kind. Of u krijgt informatie over hoe u zelf voorkomt dat u slachtoffer wordt van een misdrijf. In de eerste twee gevallen meldt de politie in de SMS ook welke actie zij van u verwachten als u inderdaad informatie voor hen heeft.

Wilt u helpen? Meld u zich dan aan
U kunt zich als volgt met uw mobiele telefoon aanmelden. U stuurt een SMS-bericht met de tekst PRR (PRR staat voor Politie Rotterdam-Rijnmond) gevolgd door uw postcode en huisnummer naar nummer 8844.
Voorbeeld: PRR3012LP30, zonder spaties en zonder een eventuele huisnummertoevoeging. Als u bijvoorbeeld op de Stationsweg 12b woont, sms dan 12 zonder de toevoeging b. Let op! Uw postcode moet bestaan uit 4 cijfers en 2 letters, gebruik voor het cijfer 0 (nul) in de postcode géén letter o, uw aanmelding is dan namelijk niet geldig.

U ontvangt vervolgens een sms dat u bent aangemeld. Hierin staat ook een wachtwoord. Met uw eigen mobiele nummer en dit wachtwoord kunt u via de internetsite van de politie Rotterdam-Rijnmond, www.politie-rijnmond.nl, uw persoonlijke gegevens wijzigen. Aanmelden met een vaste lijn die het verzenden van SMS-berichten ondersteunt (dus geen 06-nummer) is niet mogelijk.