Dode hond met steen om nek gevonden in water Stokviskade Rotterdam

Dode hond met steen om nek gevonden in water Stokviskade Rotterdam

Een oplettende voorbijganger zag donderdagmiddag een dode hond met een touw erom in het water liggen aan de Stokviskade in Rotterdam. De gealarmeerde brandweer heeft het dode dier uit het water gehaald. Hulpverleners kwamen tot de gruwelijke ontdekking dat de hond was verzwaard met een steen. 

De politie is een onderzoek gestart naar de eigenenaar van de hond. Tijdens dit onderzoek werden de agenten door een voorbijganger geattendeerd op posters van een vermiste hond die verderop in de wijk zouden hangen. De politie neemt deze informatie mee in het onderzoek. De dierenambulance heeft de hond meegenomen.

UPDATE: De politie meldt dat de eigenaren van de hond inmiddels zijn achterhaald en zullen worden ge├»nformeerd. De hond was al langere tijd aangemeld bij Amivedi, een website waar gevonden en vermiste dieren worden geregistreerd. 

De politie komt graag in contact met mensen die iets bijzonders hebben gezien rond de plek waar de hond is gevonden. U kunt met de politie in contact treden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.