Dode en meerdere gewonden bij zeer grote brand in Capelle a/d IJssel (video)

Als gevolg van een brand op het Reviusrondeel in Capelle aan den IJssel is in de nacht van donderdag op vrijdag één persoon om het leven gekomen, zes anderen raakten (zwaar)gewond. Door nog onbekende oorzaak brak er omstreeks 02:40 uur een uitslaande brand uit in een portiekwoning, hulpdiensten waren snel ter plekke en schaalden op naar "zeer grote brand", zij zijn direct begonnen met blussen.

Vier personen die in de woning aanwezig waren werden direct overgedragen aan medisch personeel: de hulpverleners konden niet voorkomen dat één slachtoffer ter plekke overleed. De drie andere slachtoffers zijn zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Doorslag

De brand leek in de eerste instantie onder controle te zijn toen er plotseling vlammen uit het dak sloegen: het vuur bleek te zijn doorgeslagen. Doordat er rookontwikkeling door het ventilatiekanaal trok brak er op de zevende etage óók nog brand uit in een woning.

Vanwege de evacuatie van een groot aantal woningen is er na "zeer grote brand" ook opgeschaald naar "GRIP 1". Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend, hier zal op een later moment onderzoek naar worden verricht.

Opvang elders

De geëvacueerde bewoners zijn zolang zij niet terug naar huis mogen elders opgevangen. Onder de geëvacueerde bewoners zijn ook enkelen nagekeken door ambulancepersoneel vanwege rookintoxicatie: drie van hen zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

YKDopi.jpg

IB0NOy.jpg

ryzJFi.jpg

ejcDET.jpg

T6R4gN.jpg

aAV68X.jpg