Dode en gewonde na steekpartij

Dode en gewonde na steekpartij

Een steekpartij zondagochtend rond 6.30 uur aan de Troelstraweg heeft geleid tot twee vrouwelijke slachtoffers. Eén van de vrouwen is overleden, de andere is in gewonde toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Zij verblijft nog steeds in het ziekenhuis.

De vrouw die om het leven kwam is een 45-jarige inwoonster uit Dordrecht, de gewonde vrouw is haar 24-jarige dochter. De politie is een onderzoek gestart met een team van 30 rechercheurs. Daarbij wordt onder meer ter plaatse een forensisch onderzoek uitgevoerd. Daarnaast zet de politie alles in het werk om de dader aan te houden.

De politie kan niet de verklaringen van omwonenden bevestigen, als, dat het zou gaan om een Irakees gezin, waarvan de dader zich in de familie zou bevinden.

Update - Dinsdag 24 februari is door de politie bekend gemaakt dat een verdachte is aangehouden. Het zou de 21-jarige zoon van de vrouw betreffen. Tegen hem liep een internationaal opsporingsbevel. De jongeman werd gearresteerd in Oostenrijk. Justitie heeft om uitlevering gevraagd. In de omgeving van de Troelstraweg is de gehele dag gezocht naar een mogelijk moordwapen. Er zijn voorwerpen aangetroffen, men kijkt of hier het moordwapen tussen zit. Later deze week zijn er straatborden geplaatst om meer informatie te verkrijgen betreffende deze zaak.