Dode en gewonde bij brand in woonzorgcentrum Weteringstraat Rotterdam (video)

Dode en gewonde bij brand in woonzorgcentrum Weteringstraat Rotterdam (video)

Woensdagavond is er een persoon om het leven gekomen na een grote brand in woonzorgcentrum "De Nieuwe Plantage" aan de Weteringstraat in Rotterdam. Het slachtoffer werd gereanimeerd en met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Later op de avond is de persoon aan zijn/haar verwondingen overleden.

Een 2e slachtoffer moest ook met onbekende verwondingen worden vervoerd naar het ziekenhuis. Omliggende woningen werden ontruimd. Hulpdiensten schaalden op naar het sein "zeer grote brand". Vanwege de co√∂rdinatie tussen de hulpdiensten werd er GRIP1 afgegeven. Bewoners werden opgevangen in een naastgelegen recreatieruimte. 

Ambulancepersoneel controleerde enkele personen omdat zij mogelijk teveel rook hadden ingeademd. De woning op de 2e etage is volledig uitgebrand. Drie bewoners konden niet terug naar hun huisje. Voor hen werd intern een andere slaapplaats geregeld.

Hoe de fatale brand heeft kunnen ontstaan is vooralsnog niet bekend. Een onderzoek naar de toedracht zal worden ingesteld.  Over de identiteit van het dodelijke slachtoffer is niets bekend.