Dode en gewonde aangetroffen

Dode en gewonde aangetroffen

De recherche van district Zuid stelt een nader onderzoek in nadat donderdagmorgen rond 06.30 uur in een bestelauto bij een Shell tankstation aan de Vondelingeweg een dode en gewonde man zijn aangetroffen. Zeven Duitse werknemers stopten bij het station voor het drinken van een bakje koffie.

Toen zij weg wilden rijden, werden zij aangesproken door een man die uit een bestelauto, voorzien van Franse kentekenplaten, strompelde. Hij riep dat zijn vriend die in de laadruimte lag hulp nodig had. In de laadruimte troffen de Duitsers een dode man aan. Hierop werd direct de politie en de GGD gewaarschuwd. Aan de gewonde man werd eerste hulp verleend waarna hij is overgebracht naar het Erasmus MC. Hier is de man aangehouden.

Na onderzoek is gebleken dat beide mannen vermoedelijk uit Frankrijk afkomstig zijn. De gewonde man is 24 jaar oud, het dodelijke slachtoffer 23 jaar.
Door de Forensische Opsporing is een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld en zijn de camerabeelden van het tankstation in beslag genomen. Hieruit is duidelijk geworden dat het schietincident zich niet heeft afgespeeld op de Vondelingeweg.
De Duitsers zijn na verhoor heengezonden.