Dode bij zeer grote brand in flat Soderblomplaats Rotterdam (video)

Dode bij zeer grote brand in flat Soderblomplaats Rotterdam (video)

Donderdagavond rond 22:00 uur is er brand uitgebroken in een flat aan Soderblomplaats in Rotterdam-Ommoord. Bij de brand is 1 dode gevallen. Hulpdiensten zijn bezig het hele flat te ontruimen vanwege de flinke rookontwikkeling

Ambulances uit diverse veiligheidsregio's zijn opgeroepen om assistentie te verlenen. Er zijn 7 personen naar het ziekenhuis vervoerd. Geëvacueerde bewoners werden naar een opvanglocatie in de buurt gestuurd. 

Het dodelijke slachtoffer is een 62-jarige bewoner van de flat. In zijn woning is ook de brand ontstaan. Bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt omdat de woning vol met rommel lag. 

Rond twee uur werden de bewoners van het flat geïnformeerd dat zij deze nacht niet terug kunnen naar hun woning. De brandweer had nog een lange tijd nodig om alle 160 woningen te controleren. De woningen moeten ook nog geventileerd worden, dit gaat een lange tijd in beslag nemen. Ook de liften zijn buitenwerking gesteld. Een monteur moet de liften weer aan de gang gaan helpen.  Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Hier zal onderzoek naar gedaan worden door de politie en Team Brandonderzoek van de brandweer.

[Update 13-10-2017 10:30 uur] Woonflat vrijgegegeven
Bewoners van het getroffen flat aan de Soderblomplaats in Rotterdam-Ommoord mogen weer terug naar hun appartement. Afgelopen nacht moesten 160 woningen worden ontruimd na een complexe brand. De brandweer heeft het twintig verdiepingen tellende flat vrijdagmorgen vrijgegeven. Ze moeten wel rekening houden met schade omdat de brandweer deuren heeft moeten openbreken.