Dode bij schietpartij Mathenesserweg Rotterdam (video)

Dode bij schietpartij Mathenesserweg Rotterdam (video)

Een 29-jarige man uit Amsterdam is op 23 september bij een schietincident in een restaurant aan de Mathenesserweg in Rotterdam om het leven gekomen. Kort na het incident waren politie en ambulancepersoneel ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Het schietincident vond rond 18.00 uur plaats. Het is niet bekend of er op dat moment ook klanten in het pand waren. Wel is duidelijk dat er meerdere keren werd geschoten. 

De dader(s) gingen er na het schieten snel vandoor en verdwenen in onbekende richting. De politie keek direct in de omgeving naar de dader(s) uit, maar trof niemand meer aan. Wel werd op de Mathenesserweg een personenauto aangetroffen die mogelijk iets met het incident te maken heeft. De politie heeft de auto voor onderzoek in beslag genomen. 

Het is de politie niet duidelijk wat de toedracht van het schietincident is geweest. Direct na het incident is de politie een onderzoek gestart. Forensisch rechercheurs hebben in het restaurant naar sporen gezocht en agenten hebben mensen gesproken die mogelijk iets hebben gezien. Het restaurant en directe omgeving erbuiten zijn voor onderzoek afgezet. Ook de Mathenesserweg zelf werd ter hoogte van het restaurant voor doorgaand verkeer afgezet. Na enkele uren werd deze afzetting opgeheven.