Dode bij schietpartij Crooswijkseweg Rotterdam (video)

Dode bij schietpartij Crooswijkseweg Rotterdam (video)

In een woning aan de Crooswijkseweg in Rotterdam heeft een schietpartij plaatsgevonden, hierbij is 1 persoon om het leven gekomen.

De politie kreeg rond 03:45 uur een melding dat er mogelijk werd ingebroken in een woning aan de Crooswijkseweg, aangezien getuigen diverse personen zagen die de woning binnendrongen. Direct gingen er diverse politie-eenheden ter plaatse. Bij aankomst werd er door de agenten een gewonde man op het balkon waargenomen. Toen de agenten de woning hadden betreden zagen ze dat de man diverse schotwonden had. Ambulancepersoneel wat inmiddels ter plaatse was heeft nog een poging gedaan om de man te reanimeren, maar alle hulp bleek al te laat.

In de buurt van het pand heeft de politie  twee personen aangehouden, hun rol bij de schietpartij wordt onderzocht. De politie is een onderzoek gestart. Ook is er in en rond de woning een uitgebreid sporenonderzoek gestart.

Grootschalig onderzoek
De Rotterdamse politie is een groot onderzoek gestart, nadat op 13 juli rond 04.00 uur op het balkon van een woning aan de Crooswijkseweg een dode man was aangetroffen. Een Team Grootschalig Onderzoek van 20 rechercheurs buigt zich onder leiding van een Officier van Justitie over de vraag wie de dode man is en hoe hij om het leven is gekomen. De politie gaat uit van een misdrijf.

Aanhoudingen
Rond 03.45 uur werd de politie meermalen gebeld over een verdachte situatie in de woning, waarna agenten ter plaatse gingen. Op het balkon van de woning troffen de agenten het slachtoffer aan en al snel bleek dat medische hulp niet meer mocht baten.

Twee mannen van 42 en 43 jaar uit Rotterdam werden bij de woning aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de man. In de directe omgeving van de woning werd korte tijd later een derde persoon aangehouden. Het gaat om een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Alle verdachten zitten vast.

Getuigenoproep
De eerste prioriteit van rechercheteam is het vaststellen van de identiteit van het slachtoffer en het in kaart brengen van wat in en bij de woning aan de Crooswijkseweg is gebeurd. Het team kan de hulp van getuigen daarbij goed gebruiken. Wie er in de nacht van 12 op 13 juli iets verdachts heeft gezien,  bijvoorbeeld een of meerdere personen in de buurt van de woning, wordt gevraagd te bellen. Het slachtoffer werd gevonden op het balkon van een woning aan de Crooswijkseweg, dichtbij de Isaäc Hubertstraat.

Wie iets of iemand gezien heeft of andere informatie heeft die kan helpen in het onderzoek wordt gevraagd te bellen naar 0900-8844 en te vragen naar TGO Croos van de politie in Rotterdam. Anoniem bellen kan via 0800-7000.