Dode bij schietpartij Buitenhofstraat Rotterdam (video)

Dode bij schietpartij Buitenhofstraat Rotterdam (video)

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er op de Buitenhofstraat in Rotterdam-West een schietpartij met dodelijke afloop plaatsgevonden. Hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team (MMT), waren snel aanwezig maar konden het slachtoffer niet meer redden. De 27-jarige Rotterdammer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Plaats Delict
Tussen de Essenburgsingel en de plek waar de man aan zijn verwondingen bezweek zijn vier plaats delicten gevormd. Op die locaties werden hulzen en andere sporen aangetroffen. Bij het slachtoffer werd ook een vuurwapen aangetroffen.

Aanhoudingen
Later die nacht kwam daar in een Rotterdams ziekenhuis een vijfde plaats delict bij toen een man met een schotwond medische hulp zocht. Deze 41-jarige Rotterdammer en de persoon die hem bracht (personalia op dit moment onbekend) werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Zij worden verhoord over hun precieze rol.

Getuigenoproep
Na de schietpartij zouden meerdere personen zijn weggerend. Hoewel de politie nog aan het begin van het onderzoek staat lijkt het er op dat er over en weer is geschoten. Was u vannacht getuige van deze zaak of weet u meer over de achtergronden? Bel dan 0900-8844 en vraag naar de recherche Rotterdam Stad. Geheel anoniem kan dit via M op 0800-7000.