Dode bij garagebrand

Dode bij garagebrand

Bij een brand in een garagebox in de Burgemeester Keijzerlaan trof de brandweer vannacht rond 04.30 uur bij het openen van de garage een dodelijk slachtoffer aan. Bij het brandje kwam veel rook vrij in het trappenhuis van het erbovengelegen flat.

Zes personen, drie volwassenen en drie kinderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken en in verband met rookklachten meegenomen naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek naar de oorzaak in.

De brandweer werd rond 04.30 uur door bewoners van de flat, bestaande uit vijf woonlagen, in kennis gesteld dat er brand was in het trappenhuis. Bij aankomst van de brandweer waren al twaalf bewoners uit hun woningen gevlucht. Van deze twaalf hadden er zes langer in de rook gestaan. Deze personen zijn in verband met rookklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

De brand zelf was gering en kon snel geblust worden. Na ventilatie van het trappenhuis en na metingen op gevaarlijke stoffen konden de bewoners weer veilig terug naar hun woning. De schade is gering. De recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak .