Diverse politieberichten

Diverse politieberichten

Bij deze hebben wij voor u de laatste actuele politieberichten voor u op een rijtje gezet. Alle berichten komen uit de regio van Rotterdam-Rijnmond.


Aanhouding na geweld tegen personen


Rotterdam Oost - Politieagenten van het district Oost hielden dinsdagavond een man aan. De 44-jarige zonder vaste woon- en verblijfplaats wordt verdacht van vernielingen in de woning van zijn ex-vriendin aan de Sjanghailaan.Rond kwart voor tien wilden de agenten hem hiervoor aanhouden bij de woning.

Hier was de verdachte het niet mee eens en hij probeerde één van de agenten van de derde verdieping naar beneden te gooien. Vervolgens werd hij met gepast geweld naar een politievoertuig gebracht. Hier beet hij een tweede agent in het been.Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


Verlichtingscontrole gehouden


Sommelsdijk - Politiepersoneel van district de Eilanden hield maandagochtend een verlichtingscontrole. Nog altijd rijden fietsers zonder licht in de donkere ochtend en avonduren. Automobilisten en andere weggebruikers merken hen daardoor niet altijd, of pas laat op. Hierdoor ontstaan dan gevaarlijke verkeerssituaties; zeker nu het glad kan zijn.

Tussen kwart voor acht en kwart over acht werden de fietsers gecontroleerd op de Oudelandsedijk en de Langeweg. In totaal reden er 17 personen zonder verlichting. Zij zijn bekeurd. Om toch veilig hun weg te kunnen vervolgen kregen zij een verlichtingssetje dat direct kon worden geïnstalleerd.


Automobilisten Coolsingel bewuster

Rotterdam Centrum -
Nadat duidelijk werd dat behoorlijk wat automobilisten op de Coolsingel geen voorrang verleenden aan voetgangers op voetgangersoversteekplaatsen (VOP) waardoor diverse gevaarlijke situaties ontstonden besloot de politie in december extra controles te houden. Dit had resultaat!
De eerste week van december werden er 45 personen bekeurd voor het negeren van een VOP.

De tweede week werden er 14 automobilisten bekeurd en de derde week van december waren er slechts vier automobilisten die met een bekeuring naar huis gingen.De automobilisten lijken zich meer bewust te zijn van het gevaar dat veroorzaakt wordt op het moment dat zij de voetganger op een VOP negeren.


Fietsverlichtingscontrole gehouden

Rotterdam-Zuid -
Politieagenten van het district Feijenoord-Ridderster hielden dinsdagochtend een verlichtingscontrole. Fietsers die zonder verlichting rijden vallen tijdens de donkere ochtend en avonduren niet op. Hierdoor ontstaan er veel gevaarlijke verkeerssituaties. Om hen hiervan bewust te maken houden agenten regelmatig controles.

Op de Laan op Zuid werden agenten gecontroleerd tussen half acht en half negen. In totaal reden 9 personen zonder licht. Zij ontvingen hiervoor een bekeuring.