Diverse overtredingen bij verkeerscontrole in Schiedam

Vrijdagmiddag- en avond is Team Verkeer van de politie bezig geweest met een algemene verkeerscontrole in Schiedam. Hierbij werden diverse goederen in beslag genomen en bekeuringen uitgedeeld.

Eind van de middag ging de controle van start in de omgeving van de Nieuwe Damlaan. Er stond een rollerbank opgesteld om voorbijkomende scooters te controleren of deze niet waren opgevoerd. Een aantal motoragenten reden in de omgeving rond om opvallende auto's en scooters naar de controleplaats te begeleiden. Hier stonden meerdere agenten klaar om de voertuigen en personen te controleren op eventuele overtredingen.

Later op de avond is de controle verplaatst naar het Stadserf. Na afloop zijn alle resultaten bekend geworden. Zo zijn er 2 messen in beslag genomen, 5 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs en 4 snelheidsovertredingen op de rollerbank. Deze 4 voertuigen hebben dan ook een WOK-melding gekregen. Dit houdt in dat voertuigen niet voldoen aan de wettelijke eisen en er niet meer op de openbare weg mee mag worden gereden. Om een WOK-melding van een scooter af te krijgen moet de eigenaar de scooter opnieuw laten herkeuren bij de RDW.

Ook was er een scooter waar een begrenzer zat ingebouwd, deze is in beslag genomen. Vier personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, drie personen kregen een bekeuring voor het rijden onder invloed en drie personen kregen een bekeuring voor het rijden op een elektrische step zonder goedkeuring. Resterend: 1x kenteken niet leesbaar, 1x onnodig geluid produceren, 1x telefoon in de hand tijdens het rijden, 1x niet willen tonen van het rijbewijs, 1x verkeerde kleur verlichting en 1 auto had rondom de auto geblindeerde ramen. De politie heeft speciale apparatuur waarmee ze lichtdoorlatendheid kunnen meten, dit was onvoldoende en het getinte folie moest ter plekke direct verwijderd worden voordat er verder gereden mocht worden.

 

pF6Pph.jpg

Yywpt8.jpg

SF8eEk.jpg

MsPMZe.jpg

u1CVU0.jpg

uz6gcw.jpg

yUnjZt.jpg

MKDCPE.jpg

uf5Ucl.jpg