Dijkdoorbraak aan de Ringvaartweg Rotterdam (video)

Dijkdoorbraak aan de Ringvaartweg Rotterdam (video)

Vrijdagmiddag is aan de Ringvaartweg in Rotterdam een gedeelte van een dijk doorgebroken. Het water wat vrijkwam stroomde een fietspad op. Er werd door de brandweer en een waarnemer van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard een plan van aanpak opgesteld. Hulpdiensten schaalden verder op naar GRIP1 .

Dompelpompen van de brandweer pompten het water weer terug in de Ringvaart. Vrachtwagens met klei werden aangevoerd om het gat te dichten. Rioolwagens van de Roteb zorgden voor het opzuigen van het overtollige water op de paden. 

Rond 20:00 uur was het gat in de dijk gedicht en zakte het waterpeil snel. Uit voorzorg is één woning preventief geëvacueerd. De bewoonster werd opgevangen bij buren. In verband met de herstelwerkzaamheden werd de Prins Alexanderlaan enkele uren afgesloten tussen de Jacques Dutilhweg en het Capelseplein. Het metroverkeer ondervond geen last van de dijkdoorbraak. Hulpdiensten doen verder onderzoek in de omgeving naar mogelijk gevaarlijke situatie's.

Vermoedelijk zijn eerdere graafwerkzaamheden de oorzaak van het gat. Onderzoek zal hiertoe meer duidelijkheid moeten geven.