Dertien mopshond pups in bewaring genomen Slinge Rotterdam

Dertien mopshond pups in bewaring genomen Slinge Rotterdam

Naar aanleiding van een onderzoek heeft de dierenpolitie in samenwerking met de Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit in de wijk Slinge, 13 Mopshond pups in bewaring genomen. Deze pups, waarvan de jongste ongeveer 4 weken oud was, waren bestemd voor de verkoop. Deze puppies waren ingevoerd vanuit het buitenland. 
Het is verboden om honden onder de 15 weken in te voeren. Deze puppies waren dan ook nog niet ingeënt tegen Rabiës. Deze puppies werden gehouden in een kelderbox. 

Tevens is gebleken dat de verkoper al langere tijd in honden handelt (bedrijfsmatig) en dat hij hiervoor niet de juiste papieren had.  Alle kosten die nu gemaakt zijn en worden, komen allemaal ten koste voor de handelaar.  Tevens krijgt deze handelaar een proces-verbaal.  Er is veel handel in dieren en dan met name honden en katten. Wij vragen een ieder zichzelf goed te informeren voordat men een dier aanschaft. Doe geen impuls aankoop! Alle puppies/kittens zijn lief en schattig, maar bekijk ook de paspoorten, chips en entingen goed na!!! 

Heb je een buitelands dierenpaspoort, Let er dan op dat de hond minimaal 15 weken oud moet zijn om verkocht te worden. Bij twijfel...raadpleeg een dierenarts of bel de dierenpolitie! 

Volg de dierenpolitie ook via twitter @Pol_Lieder 

Of bel 144 voor als u een melding of vragen heeft.

(tekst: Politie Charlois)