Demonstratie #Blacklivesmatter beëindigd vanwege enorme drukte in Rotterdam (video)

De gemeente Rotterdam heeft woensdagavond de demonstratie rondom de Erasmusbrug beëindigd omdat de veiligheid niet kon worden gewaarborgd. Duizenden mensen verzamelden zich om te demonstreren tegen het "anti-zwart" geweld, vorige week kwam de Afro-Amerikaanse George Floyd (46) om het leven door politiegeweld in het Amerikaanse Minneapolis.

Omdat de drukte onbeheersbaar bleek te zijn is omstreeks 18:15 uur besloten de demonstratie te beëindigen, hierbij werden drones ingezet om de groep hierop te attenderen, merendeels gaf hier gehoor aan.Een groep demonstranten die geen gehoor gaven aan de oproep zijn door de politie van de Erasmusbrug gedreven, via de Schiedamsedijk zijn de demonstranten richting de Coolsingel begeleid.

Tijdens de tocht richting de Coolsingel werd één persoon aangehouden, toen dit gebeurde scandeerde de demonstranten leuzen als "fuck the police" : tevens werden politiebusjes bekogeld met stenen. Voor het Rotterdam CS is een opstootje geweest tussen meerdere personen waarbij de politie moest ingrijpen. Gedurende de demonstratie zijn twee aanhoudingen verricht voor o.a. belediging en het gooien van vuurwerk naar de politie.

De groep demonstranten is uiteindelijk geindigd op het Stationsplein. Hier heeft de organisatie de grote groep toegesproken waarna de meesten hun weg naar huis vervolgden. Toen de meesten demonstranten al weg waren ontstond er een kleine vechtpartij tussen enkele demonstranten en een PVV-livestreamer. De politie heeft erger kunnen voorkomen. Ondanks enkele kleine incidenten is de demonstratie vredig verlopen.

Een video van de kleine vechtpartij en de rest van het verloop van de demonstratie vind u hier:

https://www.facebook.com/redactiemediatv/videos/252083355885902/?modal=composer

 

6TX5l1.JPG

LdU7Za.JPG

SfgC9S.JPG

8GCdLr.JPG

Oq3gFh.JPG

TpVQiE.JPG

QUZGlm.JPG

ZTC5Ns.JPG

Xwffz4.JPG

WIGFN7.JPG

17gbMc.JPG

CdEjg7.jpeg

E5acO3.jpeg

Wgkd6N.jpeg

UZEBWz.jpeg

TG8unH.jpeg

1zdEJR.jpeg

jiojpC.jpeg

n2WtEh.jpeg