'De Leugen Regeert' communicatie brand Q8

'De Leugen Regeert' communicatie brand Q8

Vanavond besteedt de Vara in het programma ‘De Leugen Regeert’ aandacht aan de communicatie rondom de brand van Q8. Tijdstip: om 21.20 uur op Nederland 2. Wat heb je aan een rampenzender als die niet bericht over een calamiteit? Dat vroegen veel mensen zich af toen vorige week vrijdag een felle brand uitbrak op de raffinaderij van Q8 in Europoort.

Radio Rijnmond schoot volgens velen tekort en de regionale TV besteedde er helemaal geen aandacht aan. Vanavond gaan in het tv-programma ‘De Leugen Regeert’ Frits Wester (politiek verslaggever RTL Nieuws) en Arnold Karskens (oorlogsverslaggever voor o.a. De Pers) hierover in debat.

Op het terrein van Kuwait Petroleum in de Rotterdamse Europoort brak vrijdag rond 21.00 uur een brand uit. De vlammen vernietigden de ontzwavelingsfabriek van de raffinaderij aan de Moezelweg. In deze fabriek wordt zwavel uit dieselolie verwijderd. De brandweer was snel aanwezig. Met behulp van onder andere een blusboot werd het vuur onder controle gebracht. Rond 23.00 uur was dit het geval. Vanaf dit moment heeft de brandweer het vuur gecontroleerd uit laten branden. Er werden in de omgeving metingen gedaan naar gevaarlijke stoffen in de lucht. Daaruit is geen gevaar voor de volksgezondheid gebleken. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

‘De Leugen Regeert’ besteedt aandacht aan leugens en halve waarheden in de pers. Door middel van discussies, studiogesprekken en reportages probeert het programma de waarheid boven tafel te krijgen en misverstanden recht te zetten.