De kick-off van de Wereldhavendagen 2019

De kick-off van de Wereldhavendagen 2019

Rotterdams Freestyle voetballer Soufiane Touzani heeft vrijdagmorgen in bijzijn van onder andere burgemeester Ahmed Aboutaleb de aftrap gegeven van de 42e Wereldhavendagen. Thema dit jaar van de organisatie is "MariTeam. 

Vandaag werden alle registers opengetrokken bij Defensie. Met een spectaculaire demonstratie op het water van de Nieuwe Maas werd het publiek getrakteerd hoe Mariniers het schip de Castor enteren om gijzelnemers te bevrijden. Kapers werden dan ook op vakkundige wijze ingerekend. Schepen van de Marine en een legerhelikopter maakten het schouwspel compleet nabij de Erasmusbrug. Ook werd gedemonstreerd hoe een opvarende vanaf een binnenvaartschip werd gehaald met behulp van een reddingshelikopter, ook wel hoisten genoemd.

De politie-eenheid Rotterdam laat de nieuwe striping zien op haar voertuigen. Bredere reflecterende strepen in het blauw-rood. Alle voertuigen van de politie gaan landelijk deze nieuwe uitstraling krijgen. 

Kortom een dag met veel activiteit, wat zaterdag en zondag zeker een vervolg zal krijgen. Vanwege het 3-daagse evenement zal de doorgang van de reguliere scheepvaart beperkt zijn tijdens demonstraties van de diverse diensten.