De 35ste editie Marathon van Rotterdam (video)

De 35ste editie Marathon van Rotterdam (video)

De NN Marathon Rotterdam is zondag gewonnen door de Ethiopiër Abera Kuma in een tijd van 2.06.46. Het startschot knalde om 10:00 uur vanaf de Coolsingel waarna ruim 42 kilometer moest worden volbracht voor de echte fanatiekelingen.

Vorig jaar kwam als eerste over de finish de Keniaan Eliud Kipchoge in een tijd van 2.05. Beste Nederlander was met 2.10.51 Khalid Choukoud. Hij liet daarmee favoriet Koen Raymaekers achter zich. Beste Nederlandse vrouw was Ruth van der Meijden die een tijd noteerde van 2.35.15. 

Snelste renner

Abera Kuma won dus de 35ste NN Marathon van Rotterdam. Na een snelle start finishte de Ethiopiër uiteindelijk in 2.06.46 en bleef daarmee ruim boven het parcoursrecord, een wereld record bleef uit. De snelste vrouw was de Japanse Asami Kato met een gelopen tijd van 2:26:30 en daarmee behaalde ze bovendien een persoonlijk record. De 42-jarige

Miranda Boonstra mag zich de beste Nederlandse vrouw noemen. Zij volbracht de afstand in een 2.32.11, ruim vijf minuten boven de Olympische limiet. Abdi Nageeye is de beste Nederlander geworden. De in Somalië geboren atleet liep een tijd in 2.12.31. Miranda Hendrikse kwam kort voor vier uur als laatste loopster onder grote belangstelling over de finish.

Geslaagde editie

De organisatie van dit grootste een daagse evenement van Nederland kan terugkijken op een geslaagd hardloopevenement. Helaas kon het wereldrecord niet worden verbroken, al had de organisatie dat graag gezien. Lopers roemden wederom de stad voor haar geweldige inzet, organisatie en sfeer langs de route. Voor de hulpdiensten waren er geen ernstige incidenten te melden. De EHBO heeft vele renners moeten behandelen, zij het met pleisters, anderzijds met een massage om hen weer op weg te helpen.