Dakloze man (62) hardhandig uit Rotterdams stadhuis gezet

Dakloze man (62) hardhandig uit Rotterdams stadhuis gezet

Bewakers van het stadhuis in Rotterdam hebben maandagavond een dakloze man hardhandig op straat gezet. De man was naar het stadhuis gegaan omdat hij werd geweigerd bij een opvang op de nabijgelegen Binnenrotte. De 62-jarige Johan vertelt aan RTV Rijnmond dat hij naar het stadhuis was gelopen omdat hij zich herinnerde dat burgemeester Aboutaleb ooit zei dat "niemand op straat hoeft te slapen". 

Omdat hij geen verslaving of andere psychische klachten heeft wordt hij niet geholpen, zegt hij zelf. Na een woordenwisseling werd Johan naar buiten gezet door de bodes die na enkele vorderingen  contact had gelegd met de politie. Een getuige meldt aan RTV Rijnmond dat de huilende Johan moest meewerken en er anders geweld gebruikt zou worden. 

Uiteindelijk escaleerde de situatie dusdanig dat hij met geweld naar de grond is gewerkt en met behulp van nog meer agenten naar buiten is gezet. Ondanks het voorval heeft de Officier van Justitie alsnog een slaapplek in Capelle aan den IJssel voor de dakloze man geregeld. 

Hij denkt erover om aangifte te doen tegen de agenten, maar eerst gaat hij nog naar het stadhuis om te kijken of iemand iets voor hem kan betekenen tijdens het inloopspreekuur.