Dader aangehouden na steken taxichauffeur Stationssingel Rotterdam

Dader aangehouden na steken taxichauffeur Stationssingel Rotterdam

Rechercheurs van de politie eenheid Rotterdam hebben dinsdag 10 maart een 35-jarige man uit Rotterdam aangehouden die ervan verdacht wordt een taxichauffeur te hebben neergestoken. Dat gebeurde op 25 juni van het vorig jaar op de Stationssingel in Rotterdam. 

De chauffeur pikte die dag een klant op aan de achterkant van het Centraal Station van Rotterdam. De man had erg veel haast en bleef tegen de chauffeur roepen dat hij sneller moest rijden. Kennelijk ging het de man nog niet snel genoeg, want hij werd steeds bozer en stak de chauffeur plotseling en zonder aanleiding in zijn buik. De taxi reed op dat moment op de Stationssingel. De chauffeur wist zijn taxi veilig te stoppen, waarop de dader uitstapte en vluchtte. De chauffeur liep hem nog achterna, maar verloor hem uit het oog. 

Agenten troffen het slachtoffer gewond aan. De 47-jarige man moest in het ziekenhuis worden behandeld. Direct na het incident startte de politie een onderzoek waarbij onder meer het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd ingeschakeld. Na de uitzending kwam een aantal tips binnen, waarvan één het opsporingsteam voldoende aanknopingspunten gaf om verder te rechercheren. Dat vervolgonderzoek leidde naar de identiteit van de verdachte. Hij wordt op donderdag 12 maart voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.