Cruiseschip Regal Princess aangekomen met bemanningsleden in Rotterdam

De Regal Princess is vanmiddag aangekomen in de haven van Rotterdam met duizend bemanningsleden van verschillende redderijen. De bemanning komt van verschilende schepen af die voor anker liggen bij onder andere Florida. 

Vanwege de coronacrisis hebben alle cruiseredderijen hun reizen gecanceld en zijn de schepen voor anker gegaan op zee. Bemanningsleden die niet nodig zijn om het schip draaiende te houden worden met verschillende cruiseschepen naar huis gebracht. Dit is de enige weg om terug te keren naar huis omdat ook vliegtuigen niet meer vliegen.

Aan boord van de Regal Princess zijn bemanningsleden uit Europa. Volgende week komen er vermoedelijk nog drie cruiseschepen met bemanningsleden. Het zou gaan om de Sky Princess, Nieuw Statendam (Holland America Line) en de Zaandam (Holland America Line). Bij dit laatste schip is enkele weken geleden een coronauitbraak geweest. Dit schip werd toen geholpen door de ms. Rotterdam en haar bemanning. Deze schepen zijn nog niet officieel bevestigd maar bronnen zeggen dat ze onderweg zijn.

x5EsmW.jpeg

K4wfgl.jpeg

kPLcBF.JPG

HRWDvT.JPG

d7RHkF.JPG