Cruiseschip MS. Rotterdam voor het laatst in Rotterdam

Het cruiseschip MS. Rotterdam van de Holland America Line is vandaag voor het laatst aangekomen in haar thuishaven Rotterdam. Het schip blijft hier tot morgenochtend liggen en gaat daarna richting de Botlek om daar het dok in te gaan voor onderhoud.

Hierna vertrekt het schip samen met de ms. Amsterdam naar ankerplaats Scheveningen. Hier liggen op dit moment de Zaandam en de Nieuw Statendam van dezelfde rederij.

De MS. Rotterdam en de MS. Amsterdam zijn beide verkocht aan Fred Olsen. Naast deze schepen zijn ook de MS. Veendam en MS. Maasdam verkocht aan een rederij. Reden hiervoor is onder andere de coronacrisis. 

Maandagochtend kwam de MS. Rotterdam luid toeterend de haven binnen. Langs de kade stonden veel mensen het schip op te wachten. Maandag konden Rotterdammers aan boord om afscheid te nemen van het schip. 

De Holland America Line heeft haar wortels en geschiedenis in Rotterdam, de MS. Rotterdam is dan ook het vlaggenschip van de vloot en verwijst daarmee ook naar de geschiedenis van de rederij. De directie van de Holland America Line heeft daarom ook besloten om het in aanbouw zijnde MS. Rijndam te gaan hernoemen naar het MS. Rotterdam. Volgend jaar moet dit schip in de vaart komen en wordt daarmee de 7e generatie MS. Rotterdam. 

Update: De MS Rotterdam ligt inmiddels in een dok bij de firma Keppel Verolme in de Botlek. Hier krijgt het schip een onderhoudsbeurt voordat het aan de nieuwe eigenaar wordt overgedragen.

CxIG94.jpeg

TP6YSd.jpeg

88bhz6.jpeg

Rrgbgp.jpeg

u5xqrY.jpeg