Cruiseschip MS Koningsdam van de Holland America Line aangekomen in Rotterdam

Cruiseschip MS Koningsdam van de Holland America Line aangekomen in Rotterdam

De MS. Koningsdam is aangekomen in Rotterdam. Het schip is 299 meter lang en is 38 meter breed. Het schip biedt ruimte aan 2.650 gasten. Het schip is van de Holland America Line en blaast een nieuw tijdperk in, in de Pinnacle-klasse. Haar naam zet de toon. De herkomst ervan is net als het schip zelf een mix van hedendaags en klassiek: 'Koning' is bedoeld als saluut aan Koning Willem-Alexander, de eerste Nederlandse koning in meer dan 100 jaar. En 'dam' omdat dit tenslotte een Holland America Line-schip is en de gewoonte om 'dam' in de naam op te nemen gaat terug tot 1883.

Het schip zal rond half 2 donderdagmiddag afmeren aan de Holland Amerikakade. Vrijdagochtend 20 mei zal het schip gedoopt worden door Koningin Máxima. De doping is ook op grote schermen op de kade te volgen. Vrijdagavond rond 19:00 zal het schip vertrekken uit Rotterdam en gaat dan naar Amsterdam om te beginnen aan haar eerste reis. Het schip zal veel vertrekken vanuit Amsterdam, maar de geschiedenis van de Holland America Line startte toch echt in Rotterdam. Daarom is het niet gek dat de doop in Rotterdam zal plaatsvinden. 

Voor dat de Koningsdam de haven van Rotterdam verlaat zal het schip bij Hoek van Holland een groots vuurwerkshow krijgen. Als de show voorbij is zal de Koningsdam toch echt de haven van Rotterdam verlaten en het ruime sop kiezen om aan haar reizen te beginnen.