Cruiseschip Carribean Princess opent het cruiseseizoen in Rotterdam

Cruiseschip Carribean Princess opent het cruiseseizoen in Rotterdam

Het cruiseschip Carribean Princess heeft het cruiseseizoen in Rotterdam geopend. Ze meerde vanochtend af aan de Holland Amerikakade en heeft begin van de avond de haven weer verlaten. Het schip is 290 meter lang en 36 meter breed. Het schip heeft ruimte voor 3600 passagiers.

Morgen komt het ms. Rotterdam van de Holland Amerikaline weer naar haar thuishaven Rotterdam. De Rotterdam blijft tot aan de avond liggen en zal dan de haven weer verlaten en komt dan 13 mei weer terug.

Een onverwachte bezoekster is er dit weekend ook. Zondag 30 april zal de Independence of the Seas van rederij Royal Caribbean afmeren in Rotterdam. Deze rederij is bekend van de Oasis en de Harmony of the Seas. De Independence of the Seas behoort tot tot de Freedom klasse. Hier toe behoren ook de Freedom of the Seas en de Liberty of the Seas. 

De Independence of the Seas heeft een lengte van 339 meter en heeft plaats voor 3800 passagiers. Dit is de eerste keer dat zij de haven van Rotterdam aan doet. Waarom ze ineens een onverwachts bezoekt brengt is niet bekend. Volgens de Cruise Port Rotterdam meert het schip om 06:00 in de ochtend af. En zal ze rond half drie in de middag de haven weer verlaten. Dit schip staat ook gepland op 25 oktober 2017.