Cruiseschip Aurora sluit cruiseseizoen 2015 af in Rotterdam

Cruiseschip Aurora sluit cruiseseizoen 2015 af in Rotterdam

Ter afsluiting van het cruiseseizoen is zaterdagochtend tweede kerstdag de ms Aurora de haven van Rotterdam binnengevaren. Het cruiseschip van P&O Ferries ligt tot het eind van de middag aan de kade van de cruiseterminal. Omstreeks 18:00 uur verlaat het schip Rotterdam weer. 

De Aurora behoort tot de klasse middelgrote cruiseschepen met haar 270 meter lengte, 32,2 meter breedte en steekt 7.90 meter diepte tot onder de waterlijn. Het schip kan maximaal 1878 passagiers herbergen welke worden bijgestaan door maar liefst een maximum van 936 crewleden. Aan boord zijn er 939 kajuiten voor de passagiers maar ook bemanningsleden. 

De faciliteiten variëren van talrijke bars en openbare ruimten tot verschillende andere uitgaansgelegenheden, zoals een bioscoop, een theater, een discotheek en een casino. Het schip heeft ook een spa, fitnessruimte en drie zwembaden. Buiten kunnen de passagiers gebruikmaken van een promenadedek of de bovenste dekken. Traditionele spellen zoals shuffleboard en ringwerpen kunnen worden gespeeld, maar ook een tennisbaan en golfsimulator zijn beschikbaar voor de passagiers. Aan boord van het passagiersschip bevinden zich twee eetzalen. 

Af en aan in Rotterdam 

Rotterdam heeft het afgelopen jaar veel cruiseschepen mogen verwelkomen. Welgeteld waren dat er 36 in 2015, terwijl er voor 2016 al 55 binnenkomsten van cruiseschepen gepland staan. Hierbij in acht nemend dat de Holland America Line regelmatig met haar vloot schepen Rotterdam aandoet. Zo waren er ook cruiseschepen die vanwge weersomstandigheden moesten uitwijken naar Rotterdam. Voor een compleet overzicht van de aankomsten en afvaarten van cruiseschepen in 2016 komen wij later op terug.