Controle van politie; fietsenwinkel verkoopt gestolen fietsen

Controle van politie; fietsenwinkel verkoopt gestolen fietsen

Bij een grote controle van de politie gericht op (brom)fietsdiefstal zijn dinsdag 5 september op verschillende plekken in Rotterdam gestolen fietsen in beslag genomen. Meerdere handelaren en fietsenwinkels kregen een bestuurlijke waarschuwing omdat zij fietsen in hun winkel niet hadden geregistreerd. Dit is een waarschuwing die de politie kan geven uit opdracht van de gemeente. Deze dient als eerste tik op de vingers en signaal aan de opkopers om hun administratie op orde te maken. 

De actie is ingegeven door het aantal aangiftes; alleen al in het gebied van de politie eenheid Rotterdam werd afgelopen jaar 13.079 keer melding gedaan van diefstal van een fiets of bromfiets. Agenten van diverse districten bezochten handelaren en winkels om te kijken of de voorraad gestolen waar bevat. 

Bij een fietsenwinkel in het district Rijnmond Stad vond de politie tussen de 2ehandsfietsen 3 gestolen exemplaren. Deze zijn in beslag genomen. In de kelder van de winkel stonden 46 fietsen die waren overgespoten. Het framenummer was niet leesbaar. Deze fietsen worden nader onderzocht. De handelaar had niet aan zijn wettelijke verplichting voldaan om de fietsen te registreren en krijgt hiervoor een bestuurlijke waarschuwing. 

Ook een andere  fietsenhandelaar, die 35 fietsen niet had verwerkt in zijn administratie, krijgt een bestuurlijke waarschuwing.