Controle in growshop leidt tot vier aanhoudingen en drugsvondst Aluminiumstraat Rotterdam

In het onderzoek naar een growshop aan de Aluminiumstraat in Rotterdam-Alexander heeft de politie dinsdagmiddag vier aanhoudingen verricht. Het pand werd tijdens een integrale controle welke startte in Rotterdam-Ommoord gecontroleerd door de politie en handhaving. In het pand werden groeimiddelen en lampen aangetroffen die volgens de opiumwet verboden zijn omdat dit de productie van verdovende middelen kan versnellen.

Tijdens de doorzoeking in de growshop werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen waarop de eigenaar is aangehouden. Verder onderzoek leidde naar een nabijgelegen woning: toen agenten daar aankwamen sloeg een verdachte op de vlucht die tijdens zijn vluchtpoging ook een hoeveelheid drugs weggooide.Ondanks de vluchtpoging konden agenten de verdachte alsnog aanhouden en overbrengen naar het politiebureau voor verder verhoor.

In de woning en in meerdere voertuigen werden tijdens doorzoekingen nog meer zakken wiet aangetroffen welke in beslag zijn genomen.De politie heeft ruim anderhalve kilo hennep en een hoeveelheid hasj aangetroffen, de drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. Naast de drugs werd ook 7000 euro aan contant geld aangetroffen, omdat dit geld mogelijk illegaal verkregen is heeft de politie hier ook beslag op gelegd.

Voor de growshop en de woning waar de drugs werden aangetroffen is een bestuurlijke rapportage opgemaakt, dit kan uiteindelijk leiden tot een (tijdelijke) sluiting van de panden. Inmiddels zijn er in het onderzoek nóg twee verdachten aangehouden, in totaal zitten vier verdachten nog vast.

Lees ook: Tiental bedrijven gecontroleerd bij grote integrale controle in Rotterdam-Oost

73Tarb.jpegsL8goX.jpegv0bp98.JPG