Containerschip MSC Oscar aangekomen in de haven van Rotterdam

Containerschip MSC Oscar aangekomen in de haven van Rotterdam

Het grootste containerschip ter wereld de "MSC Oscar" is dinsdagavond de haven van Rotterdam binnengevaren en meert af bij de APM Terminal op de Maasvlakte. De "MSC Oscar" heeft een lengte 396 meter en is 59 meter breed. Het schip kan 19.224 containers vervoeren en is daarmee tijdelijk het grootste containerschip ter wereld. Haar voorganger de CSCL Globe kon 'maar' 19.100 containers meenemen. 

De "MSC Oscar" is vernoemd naar de 9-jarige Oscar Aponte. Oscar is de kleinzoon van Gianluigi Aponte, de oprichter van de rederij Mediterranen Shipping Company (MSC). De 7-jarige Oscar was ook bij de doop van het schip en glom daar van trots. Het schip zal rond 18:00 uur de "Port of Rotterdam" binnenvaren en een uur later afmeren op haar ligplaats waar er gelost en geladen zal worden. 

De "MSC Oscar" gaat varen tussen Europa en Azië en zal op de heenweg veelal kleding en schoenen meenemen en op de terugweg luxe artikelen en chemicaliën. MSC laat nog enkele zusterschepen bouwen. 

De "MSC Oscar" zal tot april de grootste ter wereld blijven want inmiddels heeft rederij United Arab Shipping Company bekend gemaakt dat zij dan de "Barzan" in de vaart gaan brengen. Veel informatie heeft de rederij nog niet over dat schip bekend gemaakt, maar dat het de grootste ter wereld gaat worden, dat is zeker.