Colombiaan loopt met 7 kilo cocaïne door de Agniesestraat in Rotterdam

Colombiaan loopt met 7 kilo cocaïne door de Agniesestraat in Rotterdam

Vrijdagavond heeft de politie een 33-jarige Colombiaan aangehouden op de Agniesestraat in Rotterdam. In zijn rugzak zat 7 kilo cocaïne. Na een achtervolging werd ook een 37-jarige man uit Den Helder gearresteerd op verdenking van handel in drugs. 

Rond 19:30 zagen agenten in burger de man lopen op de Agniesestraat. Hij viel op door zijn gedrag. Niet veel later zagen de agenten hoe de man contact legde met een andere man en in diens auto stapte. Toen hij enkele minuten later weer uitstapte, en de auto wegreed, was zijn voorheen lege rugzak duidelijk gevuld. De agenten vermoedden dat het hier om een drugsdeal ging, en besloten de man te controleren. In de tas troffen ze 7 pakketten aan waarvan na onderzoek bleek dat het om kilo’s cocaïne ging.

Terwijl de Colombiaan werd ingerekend, werd de automobilist achtervolgd. Die reed op zeer hoge snelheid via de A13 de A4 op richting Amsterdam. Na een lange achtervolging, waarbij onderweg ook politiewagens uit Den Haag aansloten, kon de auto naar de afslag Brugrestaurant in Hoofddorp worden geleid. Daar werd de 37-jarige bestuurder uit Den Helder aangehouden. In de auto werd een paar duizend euro in contanten aangetroffen.

Beide mannen zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten voorlopig nog vast.