Code rood afgekondigd door KNMI vanwege verwachte sneeuw

Het KNMI heeft voor zondag code rood afgekondigd. Code rood geldt voor het gehele land en gaat om middernacht in. Vanavond gaat het sneeuwen en dat zal de zondag doorzetten. Rijkswaterstaat roept mensen op vanaf vanavond niet meer de weg op te gaan omdat dit te gevaarlijk is.

Wie met pech komt te staan langs de weg zal door bergingsvoertuigen zo snel mogelijk naar het dichtsbijzijnde tankstation worden gebracht. Dit is onder andere een protocol dat in werking getreden is bij Rijkswaterstaat. Ook zullen strooiwagens en sneeuwschuivers de weg opgaan om te zorgen voor een vrije doorgang. Het strooien gaat wel door maar vanwege de avondklok is er minder verkeer op de weg, hierdoor wordt het strooizout niet ingereden en is het effect minder.

Door de harde wind die opkomt worden er sneeuwjachten verwacht. Hierdoor kunnen er gevaarlijke sneeuwduinen op de weg ontstaan, daarnaast wordt het ook snijdend koud. De gevoelstemperatuur zal tussen de -10 en -15 graden liggen. 

De GGD heeft besloten alle test- en vaccinatie locaties in Nederland te sluiten. In Rotterdam werden eerder kleine locaties gesloten en extra teststraten gemaakt bij de grote teststraten zoals in Ahoy en bij Rotterdam The Hague Airport. Ook deze worden nu gesloten. Degene die een afspraak heeft voor een test of vaccinatie kunnen op een ander moment hun afspraak inhalen. 

De vrieskou zet voorlopig deze week nog door. 

o 1cuq6fbuc3661kll1eg953q15jde full wm

o 1cuq6fbucfcf11jr1ms1s414brg full wm