Chauffeur aangehouden na ongeval N11 Alphen aan den Rijn

Chauffeur aangehouden na ongeval N11 Alphen aan den Rijn

De politie meldt dat een chauffeur die betrokken was met het ernstige ongeval op de N11 van woensdagochtend is aangehouden. De man wordt verdacht van rijden onder invloed van drugs.

Woensdagochtend omstreeks 10.00 ging het mis op de N11 nabij afrit centrum. Een bakwagen en een vrachtwagen kwamen met elkaar in botsing, de bakwagen reed de andere weghelft op en kantelde vervolgens. De bijrijder van de bakwagen raakte hierbij gewond en moest vervoerd worden naar het ziekenhuis. 

De politie test tegenwoordig na een aanrijding naast de normale alcoholtest ook of betrokkenen drugs hebben gebruikt d.m.v. een speekseltest. Een van de bestuurders testte hierbij positief, zijn rijbewijs werd direct ingevorderd . Of het de chauffeur van de vrachtwagen of bakwagen betreft wil de politie niet zeggen. 

Voor het onderzoek kwam ook de politiehelikopter ter plaatse, zij maakte vanuit de lucht enkele foto's en kwamen deze op de grond overhandigen aan de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse). De N11 is in beide richtingen uren afgesloten geweest voor het onderzoek en de berging.