Celstraf voor dodelijk schietpartij Zevenkampse Ring Rotterdam

Celstraf voor dodelijk schietpartij Zevenkampse Ring Rotterdam

De rechtbank in Rotterdam heeft twee mannen een celstraf van acht jaar gegeven voor de dodelijke schietpartij op 7 oktober 2015 aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam. Volgens de rechtbank was het een uit de hand gelopen ripdeal, de overvallers wilden een partij wiet stelen.

Het slachtoffer was de 54-jarige Zoran Medak. Het slachtoffer had niets met de drugshandel te maken en was toevallig aanwezig in de woning waar de schietpartij plaats vond. De woning was van de zus van Medak. Haar vriend had enkele mannen uitgenodigd om softdrugs te verkopen.

De VW Polo alsmede de telefoons van de verdachten konden aan het plaats delict worden gekoppeld. De rechtbank wees er op dat de verdachten door te zwijgen ook alternatieve scenario's hebben aangedragen. Het is niet bekend wie van de twee er geschoten heeft in de woning. De rechtbank ziet de overval als een gezamenlijke actie en hoeft er niet precies te worden aangetoond wie welke rol had.

Twee weken geleden eiste Justitie ook al acht jaar cel. De rechtbank heeft dit vonnis overgenomen. Een derde verdachte is veroordeeld tot één maand cel. Justitie kon niet aantonen dat hij bij de overval op de uitkijk heeft gestaan. Wel waren er in zijn woning XTC pillen gevonden.