Cash, cocaïne en messen tijdens fouilleeractie op Rotterdam-Zuid

Cash, cocaïne en messen tijdens fouilleeractie op Rotterdam-Zuid

Een preventief fouilleren actie leverde afgelopen weekend 22.650 euro, een vuurwapenhouder en ruim 100 gram zuivere cocaïne op. Vier verdachten zijn aangehouden.

Om overlast in de wijk Bloemhof op Rotterdam-Zuid te bestrijden hielden agenten van het wijkteam en team parate eenheid (TPE) zaterdag een preventief fouilleer actie. Diverse personen en inzittenden van auto's werden gecontroleerd. De burgemeester heeft het gebied aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit biedt agenten de mogelijkheid om vervoermiddelen (preventief) te doorzoeken, kleding te doorzoeken en verpakkingen die men bij zich draagt te openen.drugs.

Cash
In een auto op de Slaghekstraat werd bij de 23-jarige bestuurder uit Nieuwegein, in de kofferbak en onder de bestuurdersstoel 22.650 euro aangetroffen. De man had geen goede verklaring over dit geld. Het geld is in beslag genomen. Ook lag er in de kofferbak ruim 2 kilo gedroogde henneptoppen. Ook hij is ingesloten.

Cocaïne
Op de Ploegstraat lag in een auto een lege vuurwapenhouder en hennep. De drie inzittenden (19 en 25 uit Rotterdammer en 20 uit Maassluis) zijn aangehouden. Verder onderzoek in een woning aan De Schere van één van de inzittenden. Hier troffen agenten ruim een ons zuiver cocaïne aan met versnijdingsmiddelen, een gestolen telefoon en een gestolen ID-bewijs.

Messen
Tijdens de controle zijn op de Kaapstraat en Jagerslaan twee vleesmessen en een zakmes aangetroffen. Hier werd afstand van gedaan.