Capellenaar aangehouden voor schietpartij in Leeuwarden

Capellenaar aangehouden voor schietpartij in Leeuwarden

De politie stelt een onderzoek in naar een schietincident op de Dammelaan in Leeuwarden. Woensdagavond kwam bij de politie een melding binnen dat iemand vanuit een auto in de lucht zou hebben geschoten. Er werd direct een onderzoek gestart. In de berm aan de Dammelaan werden even later hulzen aangetroffen. Op basis van een omschrijving van getuigen over de auto en de inzittenden konden korte tijd later op de Oostergrachtswal vier personen worden aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Leeuwarden (27 en 28 jaar), een 19-jarige vrouw uit Leeuwarden en een 27-jarige man uit Capelle aan den IJssel.

Betrokkenheid

De auto, waarin het viertal zat, is in beslag genomen voor nader onderzoek. Alle vier verdachten zijn aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident. Nader onderzoek moet uitwijzen welk aandeel een ieder heeft gehad. Ze zijn ingesloten voor verhoor. Voor zover bekend is bij het incident niemand gewond geraakt.

Wapen

Het gebruikte vuurwapen is nog niet gevonden. De politie onderzoekt waar dit wapen kan zijn. Onder meer moet nog onderzoek in de in beslag genomen auto plaatsvinden. Mocht dit wapen niet worden gevonden in de auto, dan bestaat de kans dat dit vuurwapen is weggegooid of in bezit is van iemand anders. In het geval u in de omgeving van de Dammelaan een vuurwapen aantreft, dan wordt u verzocht direct de politie te bellen. Raak het vuurwapen niet aan in verband met uw eigen en andermans veiligheid.

Getuigen gezocht

Mensen die iets over het schietincident of over het wapen kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan op de volgende manieren: