Capellenaar aangehouden voor inrijden op handhaver

Capellenaar aangehouden voor inrijden op handhaver

Nadat een automobilist een groepje handhavers van de gemeente Capelle aan den IJssel grof beledigde, reed hij op vrijdag 15 december op een 42-jarige handhaver in op de Banda Neira in Capelle. De man kon nog opzij springen, maar niet vermijden dat de auto deels over zijn dienstfiets reed. Dinsdag 26 januari kon hiervoor een 35-jarige Capellenaar voor worden aangehouden. Hij wordt verdacht van poging doodslag, vernieling en belediging.

Het slachtoffer stond te praten met twee collega’s toen een man voorbij reed en vanuit de auto zijn middelvinger opstak en verschillende beledigende zaken naar ze riep. De handhavers, buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s), wilden zelf de man aanspreken op zijn gedrag, maar die was niet van plan om mee te werken. De auto reed op hoge snelheid op het slachtoffer af, dat net op tijd kon wegspringen. Zijn dienstfiets moest hij loslaten, en kwam deels onder het voertuig terecht. De auto reed op hoge snelheid door. Het slachtoffer kwam met de schrik vrij.

Uit het onderzoek kwam de 35-jarige Capellenaar naar voren als verdachte. Hij is aangehouden en zit nog vast. De man is bij de politie bekend als lid van motorclub Satudarah.