C2000 zendmast probleem in Rotterdam-West

C2000 zendmast probleem in Rotterdam-West

De deelgemeente Delfshaven heeft de bewoners van de Essenburgsingel gemaand de tenten bij de bouwplek van de C2000-mast weg te halen. Dit op nadrukkelijk verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De PvdA-fractie heeft gevraagd aan burgemeester Aboutaleb nog geen politie in te zetten.

De bewoners zijn boos over het verzoek van de deelgemeente, die formeel niets te zeggen heeft over de bouw van de mast. De 53-meter hoge mast moet zorgen voor betere communicatie tussen hulpdiensten, maar de omwonenden zijn bang voor de straling die de mast zal veroorzaken. Ze vinden dat minister Ter Horst de mast er op een onfatsoenlijke manier doorheen heeft gedrukt. Ook de meerderheid in de gemeenteraad en de deelgemeente Delfshaven heeft haar bedenkingen bij de locatie.

Uit protest hebben de omwonenden een week op de plek gekampeerd, maar de deelgemeente heeft aangekondigd dat ze hun camping 'Zondermast' nabij de Blijdorptunnel voor donderdagavond moeten verlaten. Toch leggen de bewoners zich er nog niet bij neer bij hun gedwongen vertrek. Maandag hebben ze een klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman.

Het besluit kan nog worden tegengehouden door de Tweede Kamer. De gemeenteraad van Rotterdam vergadert op 14 mei over de kwestie. De Rotterdamse politiek heeft geen beslissingsbevoegdheid over de komst van de C2000 zendmast.