Buurt in de ban van 4 autobranden (update)

Buurt in de ban van 4 autobranden (update)

Afgelopen nacht is Spijkenisse wederom het toneel geweest van diverse brandstichtingen. Maar liefst vier voertuigen welke stonden geparkeerd waren het doelwit, 2 daarvan stonden in een carport. Ook die vatte vlam.

Buurtbewoners van de Hulstrand zijn geschokt en begrijpen er weinig van waarom nu hun straat dit moest overkomen. Het had erger kunnen aflopen, woningen zijn gespaard gebleven. Op weg naar de branden zag de brandweer bij een school aan de Beukenlaan een container in brand staan. Door hem van de muur weg te duwen kon voorkomen worden dat de brand oversloeg naar de school. Gezien de veelheid van brandhaarden houdt de politie er rekening mee dat de branden gesticht zijn door meerdere daders.

Update maandag 8 december

De recherche van het district De Eilanden onderzoekt deze zaak en is op zoek naar getuigen. Naar aanleiding van deze branden, is de politie extra gaan surveilleren in uniform en in burgerkleding. Iedereen die iets gezien of gehoord heeft wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie, via het algemene politietelefoonnummer 0900-8844.

Heeft u informatie over de branden maar wilt u, om welke reden dan ook, dat uw naam niet bekend wordt, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Deze stichting stuurt uw melding geanonimiseerd door naar de politie (Kijk voor meer informatie op www.meldmisdaadanoniem.nl)