Burgemeester van Schiedam geeft geen toestemming voor protestmars doodgeschoten Mitchel

Burgemeester van Schiedam geeft geen toestemming voor protestmars doodgeschoten Mitchel

Burgemeester Lamers van de gemeente Schiedam geeft geen toestemming om een demonstratie te houden na de dood van de 21-jarige Mitchel. De Capellenaar werd maandag dodelijk getroffen door een politiekogel in het Beatrixpark. Op Facebook doet een organisatie genaamd "Strijd tegen Racisme" een oproep om een protestdemonstratie te houden tegen politiegeweld en tegen misleiding door media.

Gemeente Schiedam
Het houden van een demonstratie moet normaal gesproken minimaal 72 uur vooraf bij de gemeente worden gemeld. De gemeente heeft de afgelopen dagen alles in het werk gesteld om met de organisatoren van de demonstratie in contact te komen, maar we hebben hen tot nu toe niet kunnen bereiken. Op een verzoek om contact hebben we geen reactie ontvangen.

Openbare orde en veiligheid
De burgemeester heeft besloten dat route die door de organisatoren is aangekondigd met het oog op de openbare orde en veiligheid niet voor de demonstratie kan worden gebruikt. De burgemeester wil de demonstranten echter wel in de gelegenheid stellen op een locatie uiting te geven aan hun mening. Hiervoor is het Stadserf beschikbaar. De demonstranten kunnen deze locatie bereiken via de volgende route: Stationsplein (station Schiedam Centrum) - Overschiesestraat - Emmastraat - Stadserf.